Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα
  • (+30) 27410 - 88000

Ρολόγια - 6 Άτοκες Δόσεις, Δωρεάν Μεταφορικά

Τα ρολόγια αποτελούν ένα αξεσουάρ το οποίο εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως επιλέγουν καθημερινά και το εισάγουν στις εμφανίσεις τους, τόσο για πρακτικούς όσο και για καλλωπιστικούς λόγους.

Η έννοια του χρόνου και της δυνατότητας μέτρησης του αποτελούσε μια πρόκληση που χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι προσπαθούσαν να κατανοήσουν και να ορίσουν για αυτό καιη ανακάλυψη του ρολογιού αποτελεί μια σημαντική στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας. Τα πρώτα ηλιακά ρολόγια πρωτοεμφανίστηκαν το 3500π.Χστην Αίγυπτο και στην Κίναενώ στον ελλαδικό χώρο έκαναν την εμφάνιση τους το 600 π.Χ όπου ο Αναξίμανδρος εφηύρετο πρώτο μεταλλικό ηλιακό ρολόι. Η κατασκευή αυτή μπορούσε να μετρήσει την ώρα με βάση την κίνηση του Ήλιου και της σκιάς που δημιουργούσε αλλά κατά τις βραδινές ώρες δεν ήταν αποδοτική, για αυτό και η ανθρωπότητα συνέχισε να αναζητά νέους τρόπους και μεθόδους για τη μέτρηση του χρόνου, μία από της οποίες ήταν και η ανακάλυψη της κλεψύδρας, ενώ εν συνεχεία ανακαλύφθηκαν και τα ρολόγια νερού.

Το πρώτο μηχανικό ρολόι έκανε την εμφάνιση του το 1275 στην Αγγλία, στον Καθεδρικό Ναό του Σάλσμπερι, το οποίο όμως λειτουργούσε απλά ως επαναλήπτης λεπτών και δε διέθετε καντράν. Σταδιακά η εξέλιξη αυτή οδήγησε στην ανάπτυξη νέων μηχανισμών λειτουργίας των ρολογιών και τον 15ο αιώνα εφευρέθηκαν τα πρώτα ρολόγια με ελατήρια. Το πρώτο φορητό ρολόι, το γνωστό ρολόι τσέπης κατασκευάστηκε το 1462 και αποτελούσε μέρος της ανδρικής γκαρνταρόμπας ενώ το 1571 η βασίλισσα Ελισάβετ Ι έλαβε ως δώρο ένα “βραχιόλι βραχίονα”, το οποίο καθιέρωσε τη χρήση των ρολογιών χειρός ως διακοσμητικά κοσμήματα για τις γυναίκες.

Μέχρι το 1690 οι γνώσεις στον τομέα της κατασκευής ρολογιών είχαν αναπτυχθεί αρκετά και πλέον τα φορητά ρολόγια διέθεταν μικρότερο μέγεθος και μεγαλύτερη ακρίβεια στην καταγραφή της ώρας, των λεπτών και των δευτερολέπτων. Την ίδια εποχή χρονολογείται και η ανακάλυψη του ρολογιού χαλαζία το οποίο λειτουργούσε με μπαταρίες και διέθετε ένα δονούμενο κρύσταλλο χαλαζία για την καταγραφή του χρόνου. Έτσι το πρώτο ολοκληρωμένο ρολόι χειρός, σύμφωνα με την ιστορία, σχεδιάστηκε για τη βασίλισσα Καρολίνα Μουράτ της Νάπολης το 1810 από τον Abraham-LouisBreguet, ένα μοντέλο το οποίο υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας με τη χαρακτηριστική ονομασία “Reine de Naples”.

Το 1868 o PatekPhilippe σχεδίασε επίσης για την κόμισα Koscowicz της Ουγγαρίας ένα ρολόι χειρός ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι άνδρες συνέχισαν να χρησιμοποιούν ρολόγια τσέπης. Το γεγονός αυτός όμως άλλαξε οριστικά όταν ο πιλότος AlbertoSantosDumontήθελε να μπορεί να ελέγχει την ώρα και παράλληλα να διατηρεί και τα δύο χέρια του στο τιμόνι κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η επιθυμία του αυτή οδήγησε τον φίλο του LouisCartier στο σχεδιασμό του μοντέλου CartierSantos-Dumont το οποίο αποτέλεσε το πρώτο ανδρικό ρολόι χειρός αλλά και το πρώτο ρολόι πιλότου. Μια ακόμα χαρακτηριστική στιγμή, ορόσημο της ανάπτυξης των ρολογιών χειρός, αποτέλεσε ο Πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος, όπου το ρολόι αποτελούσε στρατιωτικό εξοπλισμό με πολλούς από τους στρατιώτες να συνεχίζουν να τα φορούν ακόμα και μετά την παύση του πολέμου.

Η έλευση των πρώτον ρολογιών με αυτοματοποιημένη κίνηση έγινε το 1920 ενώ το 1923 σχεδιάστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο αυτόματο ρολόι. Στις απαρχές του 1900 γεννιέται και η εταιρεία Rolex, η οποία λανσάρει το 1920 το πρώτο αδιάβροχο ρολόι, το 1926 παρουσιάζει την πρώτη αδιάβροχη θήκη Oyster και μέχρι το 1931 κυκλοφορεί το αυτόματο και αδιάβροχο ρολόι OysterPerpetual. Έναν χρόνο αργότερα, το 1932, η Omega, ελβετική εταιρεία ωρολογοποιίας, δημιούργησε το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο ρολόι δύτη. Το 1958 εμφανίζεται και το πρώτο ηλεκτρονικό ρολόι.

Τα ρολόγια χαλαζία, γνωστά και ως ρολόγια “Quartz”, κάνουν την εμφάνιση τους τη δεκαετία του ‘70 και στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, μια εποχή που στον τομέα της ωρολογοποιίας αναφέρεται και ως “QuartzCrisis” καθώς έμελλε να επιδράσει καταλυτικά στη βιομηχανία της παραγωγής ρολογιών παγκοσμίως. Η κρίση αυτή επηρέασε ιδιαίτερα την Ελβετική παραγωγή η οποία επέλεξε να μείνει προσκολλημένη στα παραδοσιακά μηχανικά ρολόγια ενώ η πλειοψηφία της παγκόσμιας παραγωγής είχε πλέον μετατοπιστεί σε εταιρείες όπως η Seiko, η Citizen και η Casio οι οποίες επένδυσαν στην καινοτομία του σχεδιασμών ρολογιών χαλαζία. Πρωτοπόρος αυτής της επαναστατικής εποχής υπήρξε η εταιρεία Seiko, η οποία σχεδίασε το Astron, το πρώτο ρολόι χαλαζία στον κόσμο. Η βασική διαφοροποίηση του συγκεκριμένου μοντέλου ήταν πως αντικατέστησε τη μηχανική ή ηλεκτρομηχανική κίνηση της λειτουργίας του ρολογιού με κίνηση χαλαζία ενώ παράλληλα υπήρξε η δυνατότητα της αντικατάστασης των αναλογικών οθονών με ψηφιακές. Από τότε έως και σήμερα, τα ρολόγια χαλαζία αποτελούν δημιουργίες υψηλής ποιότητας, ακρίβειας αλλά και προσιτής τιμής, οι οποίες διαχρονικά επικρατούν στην αγορά.

Η πιο σύγχρονη καινοτομία όμως, η οποία κατάφερε να συνδυάσει την τεχνολογική πρόοδο της σύγχρονης εποχής με ένα τόσο διαχρονικό αξεσουάρ όπως το ρολόι, είναι τα γνωστά πλέον “smartwatches”. Το 1982 η Seiko δημιουργεί το ρολόι Pulsar, το οποίο διέθετε μνήμη αποθήκευσης έως και 24 ψηφίων και μπορεί να θεωρηθεί το πρώτο ρολόι με “memory bank”. Ως συνέχεια αυτής της νέας τεχνολογίας, το 1983 η ίδια εταιρεία λανσάρει το μοντέλο Data 2000 το οποίο συνοδευόταν από εξωτερικό πληκτρολόγιο εισαγωγής δεδομένων. Πολλά ακόμα μοντέλα αναπτύχθηκαν παγκοσμίως από διάφορες εταιρείες βασισμένα στην ίδια φιλοσοφία, ώσπου το 1999 η Samsung δημιουργεί το πρώτο ρολόι ικανό για τηλεπικοινωνίες, το SPH-WP10. Το 2013 η εταιρεία Omate είναι η πρώτη που σχεδιάζει ένα πλήρες εξοπλισμένο και ανεξάρτητο smartwatch, το TrueSmart, το οποίο μπορούσε να πραγματοποιεί κλήσεις, να έχει πρόσβαση σε χάρτες και να εκμεταλλεύεται διάφορες Android εφαρμογές. Από τότε μέχρι και σήμερα τα smartwatches έχουν εξοπλιστεί με εκπληκτικές δυνατότητες και έχουν ενταχθεί δυναμικά στις προτιμήσεις των σύγχρονων καταναλωτών.

Μέσα στα χρόνια της εξέλιξης του, το ρολόι χειρός, συμβαδίζοντας με τις τεχνολογικές εξελίξεις κάθε περιόδου, την ανάπτυξη νέων γνώσεων αλλά και τεχνικών, κατάφερε να αγκαλιάσει και να προσαρμόσει στη λειτουργία του φανταστικές δυνατότητες οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τα ρολόγια του σήμερα να διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά και αντοχές που μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε διαφορετική ανάγκη και απαίτηση. Από ρολόγια που απευθύνονται στους λάτρεις των extremesports έως όσους αναζητούν απλά την κομψότητα και την καθημερινή λειτουργικότητα, τα ρολόγια χειρός διαθέτουν μια απίστευτα πλούσια ποικιλία επιλογών, η οποία διαρκώς ανανεώνεται και αναπτύσσεται ώστε μπορεί απευθυνθεί στον καθένα.

Περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις

  • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΕΝΟΣ ΡΟΛΟΓΙΟΥ;

    Τα σύγχρονα μηχανικά ρολόγια έχουν σχεδιαστεί με προδιαγραφές που εγγυώνται τη διάρκεια και την απόδοση τους για χρόνια. Χωρίς κάποιον σοβαρό τραυματισμό ή βλάβη ένα ρολόι μπορεί να παραμείνει αποδοτικό πολλές δεκαετίες αν επιδέχεται σωστή συντήρηση. Η φθορά από την καθημερινή χρήση είναι αναπόφευκτη για αυτό και οι περισσότερες εταιρείες και αντιπρόσωποι συνιστούν πως κάθε τρία με πέντε χρόνια είναι μια περίοδος όπου καλό θα ήταν να γίνεται ένα προληπτικό σέρβις, τόσο στα ρολόγια καθημερινής χρήσης όσο και σε αυτά που προορίζονται για πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις.

  • ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΡΟΛΟΪ;

    Ο τρόπος για να προσδιοριστεί η ποιότητα ενός ρολογιού κρύβεται στα χαρακτηριστικά του. Το πρώτο πράγμα που διακρίνει ένα καλό ρολόι είναι τα υλικά κατασκευής του. Τα περισσότερα ρολόγια είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται πιο εξωτικά υλικά όπως το τιτάνιο, αλλά αυτό επηρεάζει ανοδικά και την τιμή τους. Επίσης τα τζαμάκια των ρολογιών συνήθως κατασκευάζονται από ορυκτό γυαλί ή ορυκτό κρύσταλλο ενώ σε πιο εκλεπτυσμένες δημιουργίες διαθέτουν κρύσταλλο ζαφειρίου. Ένα άλλο κατασκευαστικό χαρακτηριστικό ενός ρολογιού είναι ο τύπος κίνησης του. Υπάρχουν τρεις τύποι κινήσεων, η κίνηση χαλαζία, η μηχανική κίνηση και η αυτόματη κίνηση. Και οι τρεις αυτοί μηχανισμοί συναντώνται σε απόλυτα λειτουργικά και υψηλής ποιότητας ρολόγια που απλά διαφέρουν στον τύπο και στο στυλ. Μερικές ακόμα χρήσιμες λεπτομέρειες που θα μπορούσε κάποιος να ελέγξει είναι η αντίσταση ενός ρολογιού στο νερό, όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο, το λουράκι που το συνοδεύει, πόσο σωστά προσαρμοσμένο είναι στο ρολόι που κοσμεί και τέλος ένας καλός δείκτης προσδιορισμού της ποιότητας ενός ρολογιού αποτελεί η επωνυμία/brand.

  • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ;

    Χρονογράφος, αυτολεξεί, χαρακτηρίζεται αυτός που “γράφει το χρόνο” ενώ χρονόμετρο είναι αυτό που “μετρά το χρόνο”. Αν και αυτές οι δύο λέξεις έχουν πολύ κοντινή σημασία, η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά. Στην ορολογία της ωρολογοποιίας, χρονόμετρο είναι το ρολόι που λειτουργεί με υψηλή ακρίβεια κάτω από αντίξοες συνθήκες και συνοδεύεται από πιστοποιήσεις που συνήθως προέρχονται από το ελβετικό COSC (Controle Officiel Suisse des Chronometres). Χρονογράφος από την άλλη είναι ένας μηχανισμός, μηχανικός ή ηλεκτρονικός, που μπορεί να καταγράφει τη μέτρηση μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένας χρονογράφος μπορεί να διαθέτει πολύ μεγάλη ακρίβεια αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι και χρονόμετρο.

  • ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΥΡΔΙΣΩ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΜΟΥ;

    Όλοι οι τύποι ρολογιών, ακόμα και τα αυτόματα μετά από μια περίοδο χρήσης χρειάζονται κούρδισμα. Τα ρολόγια διαθέτουν στο σχεδιασμό τους κουρδιστήρι, τη λεγόμενη “κορώνα”, η οποία βρίσκεται στο πλάι της κατασκευής και μπορεί να περιέχει μια πληθώρα ρυθμίσεων, όπως ρύθμιση του χρόνου, ρύθμιση της ημερομηνίας, της ζώνης ώρας και άλλων. Με το τράβηγμα της κορώνας προς τα έξω μπορείτε να αρχίσετε να την κινείτε μπρος-πίσω με ελαφρές κινήσεις μέχρι να αισθανθείτε αντίσταση και μετά να την τοποθετήσετε πάλι στη θέση της. Με αυτό το τρόπο θα επιτύχετε το κούρδισμα του ρολογιού σας και σε περίπτωση που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να πραγματοποιήσετε μόνοι σας την παραπάνω διαδικασία μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

  • ΣΕ ΤΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ;

    Σε όλα τα ρολόγια η συσκευασία αποστολής, παράδοσης αλλά και παραλαβής είναι αυτή που ορίζεται από την επωνυμία του προϊόντος και συνοδεύεται από όλα τα αντίστοιχα έντυπα γνησιότητας και εγγύησης.

  • ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΣΟ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΡΟΛΟΪ;

    Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο αδιάβροχο είναι ένα ρολόι που φέρει την επιγραφή “water resistant”. Οι μονάδες μέτρησης της στεγανότητας μπορούν να διαχωριστούν σε αυτές που αναφέρονται στα μέτρα, στην πίεση και στις ατμόσφαιρες. Για παράδειγμα ένα ρολόι που φέρει την ένδειξη 10Μ σημαίνει πως είναι αδιάβροχο έως τα 10 μέτρα νερού. Αντίστοιχα αν φέρει την ένδειξη 10ΑΤΜ σημαίνει πως είναι αδιάβροχο έως τα 100 μέτρα στατικής πίεσης (1ΑΤΜ=10Μ στατικής πίεσης) και η ίδια μετάφραση ισχύει και για την ένδειξη 10BAR (10BAR υποδηλώνουν αντοχή 100 μέτρων στατικής πίεσης). Στην πραγματικότητα ισχύει η εξής αναλογία με τις ακόλουθες αντιστοιχίες:
    1.      10M=1ATM=1BAR αντοχή σε μικρή επαφή με νερό, λίγες σταγόνες
    2.      30M=3ATM=3BAR αντοχή για πλύσιμο χεριών και σε βροχή
    3.      50M=5ATM=5BAR αντοχή σε επιφανειακή κολύμβηση και ντουζ
    4.      100M=10ATM=10BAR αντοχή σε κολύμβηση, έντονη επαφή με νερό
    5.      200M=20ATM=20BAR αντοχή σε καταδύσεις

  • ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ KINETIC ΡΟΛΟΓΙΑ;

    Ο μηχανισμός kinetic αποτελεί μια καινοτομία της εταιρείας Seiko και ανακαλύφθηκε το 1986. Ο μηχανισμός kinetic συνδυάζει τη λειτουργία των αυτόματων ρολογιών και των Quartz. Η καινοτομία της συγκεκριμένης εφαρμογής έγκειται στο γεγονός ότι μέσα στο ρολόι υπάρχει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία φορτίζεται με την κίνηση του χεριού. Ακόμα και αν κάποιος δεν φοράει ένα kinetic ρολόι συνέχεια και αυτό βρίσκεται σε αδράνεια, όταν τοποθετηθεί πάλι στον καρπό οι δείκτες του θα επανέλθουν σε λειτουργία και στη σωστή ώρα.

  • ΤΙ ΛΟΥΡΑΚΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΜΟΥ;

    Οι δύο πιο διαδεδομένοι τύποι στα λουράκια, τόσο σε γυναικεία όσο και σε ανδρικά ρολόγια, είναι το δερμάτινο λουράκι και το μπρασελέ. Τα ρολόγια που φέρουν δερμάτινα λουράκια αποτελούν συνήθως μια πιο κλασική πινελιά με ιδιαίτερα στοιχεία κομψότητας ενώ τα πιο μοντέρνα και sport ρολόγια διαθέτουν συνήθως μεταλλικά μπρασελέ. Και στις δύο περιπτώσεις συναντούμε δημιουργίες υψηλής ποιότητας και αισθητικής για αυτό και η τελική επιλογή ταυτίζεται με τις επιδιώξεις και τις προτιμήσεις του εκάστοτε αγοραστή.

  • ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΔΩΡΟΥ;

    Η επιλογή ενός ρολογιού αποτελεί μια εκπληκτική ιδέα δώρου που μπορεί να επιλεγεί σε μια πληθώρα περιπτώσεων. Ως δώρο γενεθλίων, ορκωμοσίας, κουμπάρων, επετείου, επαγγελματικό αλλά και σε πολλές άλλες περιστάσεις, ένα ρολόι μπορεί να αποτελέσει μια όμορφη ιδέα δώρου που κάθε παραλήπτης θα απολαύσει.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ

για όλες τις παραγγελίες

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

και δυνατότητα επιστροφής

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

όπως τις έχετε φανταστεί

3 ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

έως και 6 άτοκες δόσεις